Kövess minket!
  
     

Snowboard – egy extrém téli sport

Snowboard – egy extrém téli sport
2014, március 26.

A snowboardozásról sokan azt hiszik, hogy olyan, mint a síelés, csak egy szörfdeszkához hasonló tárgyon – ez azonban nem így van!

Mióta az ember felfedezte, hogy a hó csúszik, és lejtőkről, dobokról lecsúszni jó móka, mindig megtalálta annak a módját, hogy élvezze ezt a fajta sportágat, akár akkor is, ha csak egy egyszerű zsák, vagy fatörzs állt rendelkezésére.

A snowboard deszkák gyártása Dimitrije Milovich nevéhez köthető, akit inspirált egyik élménye – egy éttermi tálcán csúszott le egy lejtőről -, továbbá Sherman Poppenről is érdemes szót ejteni, aki két síléc összerakásával próbált meg egy deszkát készíteni, és próbálta irányíthatóvá tenni.

Azóta sokan alakítottak a léceken, többek között Tom Sims is, aki inkább a gördeszkák gyártásban jeleskedett. Az első snowboard deszkát azonban 1970-ben mutatta be Jake Burton.

Az első snowboard versenyt 1982-ben tartották Woodstock mellett; a hajmeresztő megmérettetés valóban a túlélésre ment, és ezt gondolhatjuk akkor is, amikor egy merész fiatalember elzúg mellettünk a deszkájával, egy havas lejtőn.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
télisport1
A hó szerelmeseinek

Alpok, Ausztria, Svájc – ezekről a helyekről mindenkinek eszébe jut a havas sportok császára, a síelés, ami nem jelent mást,...

Close