Kövess minket!
  
     

Néhány szó a görkorcsolyákról

Néhány szó a görkorcsolyákról
2014, március 26.

A görkorcsolya feltalálásához nem köthető pontos dátum, de annyi bizonyos, hogy már az 1700-as években létezett és virágzott ez az sportág. Egy belga származású kézműveshez köthető, Joseph Merlinhez, aki az első görkorcsolyát fém kerekekkel készítette el, azzal a céllal, hogy segít a közlekedés fellendítésében.

A görkorcsolyák hibája azonban irányíthatatlanságában és fékezésében gyökerezett, amit később aztán hiába próbáltak kétsoros „testvérével” kiküszöbölni, a sporteszközök még mindig nehezen kezelhetőnek bizonyultak, egészen 1980-ig, amikor egy Olson nevű testvérpár, Brennan és Scott felismerte a hibát, és igyekezett kiküszöbölni azt.

Manapság már semmi sem szab gátat e sportág szerelmeseinek; tömegesen járnak iskolába, munkába vele, sokan szabadidejükben hódolnak ennek a sportnak, versenyeket rendeznek, találkozókat szerveznek, mi több, hatalmas népszerűségnek örvend a görkorcsolyás diszkó, ahol egész este együtt gurulva szórakozhatnak fiatalok és idősebbek egyaránt.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
sporteszközök1
Érdekességek a kerékpárokról

Nincs is annál jobb, mikor tavasszal megérkezik a friss levegő, a ragyogó napsütés, mi pedig csak a szabadba vágyunk, akár...

Close