Kövess minket!
  
     

Haladjon a korral, horgásszon műcsalival!

Haladjon a korral, horgásszon műcsalival!
2015, október 1.

A horgászat ősidők óta jelen van az ember életében, ám, míg korábban az uszonyosok kifogása a túlélést szolgálta, ma már a legtöbb érdeklődő számára hobbivá szelídült és jórészt a kellemes időtöltés egyik népszerű formája. A horgászat szerelmesei több műfaj és még több felszerelés közül választhatnak, attól függően, hogy mit és hogyan szeretnének kifogni. Az egyik ilyen lehetőség a pergető horgászat, illetve a műcsali használata.

Az élő csalival ellentétben a műcsalik manapság sokkal szélesebb perspektívát kínálnak a hobbi- és sporthorgászoknak egyaránt, mert széles választékuk lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a megfelelő csalit és akadályok nélkül szentelhesse idejét a kedvenc tevékenységének.

A műcsalik, vagy más néven wobblerek, a pergető horgászat eszközei. A wobblereknek több fajtája létezik, ezekből az alábbiakban nyújtunk egy rövid összefoglalót. A műcsalik változatos színben és méretben készülnek, többnyire kis halakat formáznak, melyek képesek a valódi halak mozgását utánozni, megtévesztve és csapdába csalva ezzel az áldozatokat.

  • A villantó típusú wobblerekre nyugodtan építhetünk, mert megbízhatóan képesek lavírozni a mélyebb vízrétegekben is, ráadásul mi határozhatjuk meg fajtától és beállítástól függően, hogy milyen mozgást végezzenek, így használhatunk körforgó vagy támolygó villantót.
  • A gumidominók egy horgász felszerelésből sem hiányozhatnak, mert ezek a kis hullámos farkú műcsalik élénk fehér és sárga színükkel mindegyik hal érdeklődését lefoglalják, már csak ki kell fogni őket.
  • Végül a gumihalaknak három fajtája közül is választhatunk, ilyen a sima, a két részes és a gyárilag irdalt gumihal, melyek mindegyike különböző típusú mozgásra képes a vízben. Több színben, méretben és mintában rendelhetőek és igen kedveltek a horgászok körében.

Haladjon a korral, ne töltse az idejét az élő csali beszerzésével, hanem próbálja ki a műcsalit! A horgászathoz szükséges felszerelést beszerezheti a www.horgaszklub.eu címen található horgász webshopunk kínálatából. A +36 30 589 4106-os telefonszámon vagy a marosmix@marosmix.hu e-mail címen mindent megtudhat, amire szüksége van a választáshoz. Válassza az Önnek tetsző műcsalikat, hogy igazán élvezetes legyen a horgászás!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
calasport.unas.hu
Honnan ered a kajakozás?

Az idénysportok egyik legkedveltebb szabadban űzhető fajtájává nőtte ki magát a kajakozás. De vajon honnan is ered ez a különleges...

Close