Kövess minket!
  
     

Érdekességek a kerékpárokról

Érdekességek a kerékpárokról
2014, március 26.

Nincs is annál jobb, mikor tavasszal megérkezik a friss levegő, a ragyogó napsütés, mi pedig csak a szabadba vágyunk, akár sétálni, piknikezni, vagy valamilyen sportot űzni.

A legegyszerűbbnek számító sporteszköz a legjobb kikapcsolódást nyújtja, könnyű használni, hozzájutni, és elég kitartással bárhova eljuthatunk vele: a kerékpárról van szó.

Kerékpárokat ugyan számos kivitelezésben, létezik egy, és háromkerekes változat, de a legelterjedtebb a két keréken való suhanás. E találmány Carl Friedrich Christian Ludwig Drais von Sauerbronn nevéhez fűződik, aki az 1700-as években kezdte tökéletesíteni Sivrac, egy francia ember fejéből kipattanó bicikli ötletét.

A ma már nélkülözhetetlennek számító sporteszközből számtalan féle változat létezik, használják közlekedésre, sportolásra, kikapcsolódásra, egyes változatait extrém sportokra, de akár világ körüli útra is alkalmas.

A kerékpár előnye, hogy könnyű használni, egyre több helyen biztosítanak tárolókat, és természetesen az élettani hatásáról se feledkezzünk meg; a tüdőnknek, ezáltal a testünknek is jót teszünk egy fél órás biciklizéssel. Emellett a lelki egyensúly szempontjából is kiváló lehetőséget nyújt a kerékpározás!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
nyársport2
A túrázás szerelmeseinek

Nyáron a természet teljes fényében pompázik. Vadul lüktet, minden állat előbújik, eleséget gyűjtenek a téli hónapokra, a virágok kihajtanak, gyümölcsök...

Close