Kövess minket!
  
     

Egy kis kerékpár történelem – a kezdetektől napjainkig

Egy kis kerékpár történelem – a kezdetektől napjainkig
2016, július 28.

Érdekes, miként figyelhető meg az emberi leleményesség és talpraesettség, ha az élet különböző tudományairól van szó. A kényelmes és praktikus megoldások már az őskorban tettekre sarkallták az embereket. Minduntalan próbálták komfortosabbá és egyszerűbbé tenni a mindennapi életet, így kezdődött a technika fejlődése. A kerék feltalálását követően pedig robbanásszerűen megugrottak a különböző találmányok példányszámai!

A kerékpár története több száz évre nyúlik vissza, ám az első jelentősebb áttörés Karl von Drais nevéhez fűződik, aki foglalkozásából kifolyólag sokat járta az erdőket. Hogy ezeket az utakat rövidebbé és komfortosabbá tegye, megalkotta az első vázhoz rögzített kerekes járművet. Ez azonban túl merevnek bizonyult, így annak fejlesztésébe kezdett. A kerékpár fejlődésének következő lépcsőfoka 1839-re esett, mikor a taposópedált feltalálták.

Ma már minden kerékpárbolt kínálatában pedállal hajtott példányokat találhatunk, melynek kifejlesztése Kirkpatrick Macmillan nevéhez fűződik. Ezt követően 1885-ben kialakult a lánchajtás, melyet továbbfejlesztve az 1970-es években a mountain bike követett. A mai kerékpárok alapjának az 1970-es években tervezett példányokat tekintjük, melyek az évek során számtalan fejlesztésen estek át, felszereltség és anyagösszetétel szempontjából is.

Ha kerékpárt szeretnénk vásárolni, hatalmas kínálattal találhatjuk magunkat szemben. A legegyszerűbb kialakításoktól kezdve, a különböző váltókkal és extrákkal felszerelt sport verziókig terjed a skála, emellett számos kiegészítő kerékpár alkatrésszel szerelhetjük fel a biciklit. Fontos azonban, hogy megbízható forrásból vásároljuk a kiegészítőket, hiszen a testi épségünk múlhat rajta!

Ha Ön is kedvező feltételekkel szeretne vásárolni, forduljon hozzánk bizalommal! Látogasson el kerékpár alkatrész webáruházunk honlapjára, a www.bringabutik.hu oldalra, és tekintse meg ajánlatainkat! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, akár telefonon, a 06-70/225-5028-as számon, akár e-mailben, az info@bringabutik.hu címen. Kerékpározásra fel!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Vans cipők
A gördeszkás cipő kiválasztásának alapjai

A hullámlovaglás vagány és népszerű sport, ami egyben a gördeszkázás előzményének is nevezhető. A történet a hatvanas években kezdődött, amikor...

Close