Kövess minket!
  
     

Csepel kerékpárok – a legenda tovább él!

Csepel kerékpárok – a legenda tovább él!
2019, december 30.

Az  első  Csepel  kerékpárokat 1929-ben állította  elő  a  Weiss Manfréd által alapított üzem,  miután 1928-ban  25  ezer  schillingért  megvásárolta  a licencet a  Steyr-Daimler-Puch művektől. Több mint tizenkétezer  darabot  gyártottak  1929-ben,  1930-ban pedig  harmincötezret; egyféle típust, női és férfi változatban.

1932 után különféle márkanevek és változatok jelentek meg a Csepel kerékpárok között, a legismertebbek a Csepel, a Fecske, a Rakéta, a Merkúr, a Turán, a Vitéz, az Adria, a Galamb, a Sport, a Mecsek és a Super voltak. A kormányuk még fafogantyús, fékjük már kontrafék, ám nem mindegyiknél volt még ez utóbbi általános, volt olyan típus is, amit elöl-hátul abroncsfékkel szereltek fel. A Turán jelent ezek között nagyobb kivételt, hiszen segédmotoros kerékpár volt.

A második világháború után az üzem 1949-ig jóvátételre termelt, majd 1950-ben létrejött az önálló Csepel kerékpárgyár, és új típusok is megjelentek: Túra, Mátra, Robusta, Tihany, Karika, Toldi, Budapest és az Úttörő. Nyugati exportra is készültek teljesen más típusok, például a Cantilever. A Csepel kerékpárgyárat 1988-ban, az amerikai Schwinn vásárolta meg.

A Csepel kerékpárgyár legnépszerűbb terméke talán a hatvanas évek közepén megjelent Camping bicikli volt, de keresettek voltak az SR jelzésű versenybiciklik is, a nyolcvanas években pedig megjelentek a BMX-ek és a túrakerékpárok is. A lassan egy évszázadra visszatekintő csepeli kerékpárgyártást ma a Schwinn-Csepel folytatja, és a termékei továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek, köszönhetően a kiváló ár-érték aránynak és a megbízhatóságuknak.

Cégünk, a László 11 Kerékpár Kft. Csepel kerékpárokat is kínál. Többféle kialakítású, más-más típusú és színű biciklikkel várjuk, így könnyen megtalálhatja a célnak megfelelő terméket. Tekintse meg kínálatunkat a www.laszlokerekpar.hu címen megtalálható weboldalunkon, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-1-282-6445-ös és a 06-1-357-1385-ös telefonszámunkon, illetve a laszlokerekpar11@gmail.com e-mail címünkön!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
sportvilag.addel.hu.19okt
SUP deszka akció! Ne maradjon le a kedvező árakról!

A SUP, az az stand up paddle, állva evezés, méghozzá egy deszkán ma már széles körben ismert, noha néhány évvel...

Close