Kövess minket!
  
     

Az ejtőernyőzésről

Az ejtőernyőzésről
2014, március 26.

Az ejtőernyőzés története az 1300-as kori Kínáig nyúlik vissza, Fo-Ki en császár koronázási ceremóniáján mutatták be először ezt a sportágat. A merész vállalkozók a kezükre erősített kötelekkel, bambusz rudakra szerelt kupolákkal hajtották végre az ugrást, magas tornyokból.

Ezek után Leonardo da Vinci írt a helyes repülésről az 1500-as években, pontos rajzokkal és tervekkel kiegészítve. Az első ugrás azonban egy francia elítélt nevéhez köthető, Vincent Lavinihez, aki szökéshez használta az ötletet, ugyanis kifeszített vászondarabok segítségével megszökött magas börtönéből.

Az ejtőernyőzés valójában a légellenálláson alapszik, a zuhanó emberi test csökkenti az esés sebességét.

A háborúkban hatalmas szerepet játszott az ejtőernyős katonák jelenléte, ugyanis sokszor másféle technikát nem tudtak alkalmazni, hogy bejussanak az ellenséges vonalak mögé. Magyarországon először Szombathelyen alakult meg egy ilyen katonai csoport, 1938-ban. Az első ejtőernyős világbajnokság 1951-ben zajlott Jugoszláviában, a bledi repülőtéren.

Az ejtőernyőzés egy rendkívül adrenalin dús sport, mely ma már mindenki számára elérhető.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
extrémsport1
A bungee jumping története

A bungee jumping eredete egy régi törzsi hagyományból, a Vanuatu szigetén található Gkol-ból ered. Egy Bunlap nevezetű falucskában egy házaspár...

Close