Kövess minket!
  
     

A szörfözésről

A szörfözésről
2014, március 26.

A szörfözésről mindenkinek a szabadság, a víz, a végtelen tér, és a vadul csapkodó hullámok jutnak eszébe; akinek nincs bátorsága meglovagolni a hullámokat, talán az is sokszor elgondolkozik azon, milyen érzés lehet a lábunk alatt megelevenedő víz, a szél ereje az arcunkon.

Vizsgáljuk meg kicsit ennek a nagyszerű sportágnak az eredetét! Egy bizonyos Jim Drake és Hoyle Schweitzer fejéből pattant ki az ötlet, ugyanis szerettek volna egy eszközt, amivel egy azon időben teljesülhet a hullámlovaglás és a vitorlázás élvezete.

Magyarországon először a hetvenes évek végén jelentek meg az első szörfdeszkák, Kucséber Ferenc pedig, aki az elsők között próbálta ki a sportot, még manapság is készíti „Pirate” nevezetű deszkáit, melyek minősége kifogástalan, így nem csoda, hogy világhírűvé vált.

A sport jelentősen függ a hullámok nagyságától, erősségétől, tolóerejéről, a tengeráramlatokról, a tengerfenék tagolásától, és persze a szélirányoktól is, nem csoda, hogy a sport másik neve „windsurf”, vagyis „szélszörf.”

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
extrémsport2
Az ejtőernyőzésről

Az ejtőernyőzés története az 1300-as kori Kínáig nyúlik vissza, Fo-Ki en császár koronázási ceremóniáján mutatták be először ezt a sportágat....

Close