Kövess minket!
  
     

A megfelelő lábbeli elsődleges, bármilyen sportnál

A megfelelő lábbeli elsődleges, bármilyen sportnál
2016, május 3.

A különböző sporttevékenységek különböző lábbeliket igényelnek. Focicipőben nem megyünk el túrázni, és túrabakancsban sem megyünk el futni, ez magától értetődő. Minden egyes, adott célra szánt lábbelinek, különböző kritériumoknak kell megfelelnie. Ezeket a kritériumokat fogjuk most sorra venni, tevékenységek szerint.

A focipályán nem mindegy mit viselünk, focicipőnknek megfelelően kell illeszkednie lábunkhoz, kényelmetlenségek nélkül. A játékstílusunk meghatározhatja, hogy milyen vastag anyagú focicipőt vásárolunk. Ha jobban szeretjük érezni a labdát, vékonyabb típust érdemes választanunk, ellenben, ha játékunkban inkább az erő dominál, egy nehezebb darab lehet a jó választás. A megfelelő talp is fontos tényező, salakra, füves pályára és terembe is megvannak a speciális kialakítású focicipők. Igyekezzünk minden pályatípuson a megfelelő lábbelit viselni, ezzel elkerülhetjük az esetleges sérüléseket

A túrázás szerelmesei is tudhatják, hogy nagyon sok múlik lábbelijükön. Minden esetben érdemes magasabb szárú túrabakancsot választani, mert egy rossz lépés esetén megtartja a bokát, így védve a komolyabb sérülésektől. A talp itt is meghatározó, hegyvidékre merevebb talpú túrabakancsot javallott hordani, egyszerű erdei túrákhoz pedig inkább a lágyabb anyagból készültek megfelelőek. Fontos, hogy a túrabakancs fűzőjét mindig megfelelően húzzuk meg, egy minimális lötyögés is nagyon kellemetlen tud lenni, hosszú kilométereken keresztül. A nem megfelelően rögzített bakancs több mint valószínű, hogy feltöri lábunkat. Mindig válasszunk körültekintően, a lábunknak legmegfelelőbb kialakítású túrabakancsot!

Teniszezésre sokan csak futócipőt használnak, meggondolatlanul. A futócipőkkel ellentétben egy teniszcipőnek jól kell viselnie az oldal irányú terhelést is. Tehát egy erőteljesebb kitámasztásnál is a megfelelő tapadást kell biztosítania, egy futócipő ezen a próbán biztosan elbukik.Továbbá mindig az adott pályatípusnak megfelelő teniszcipőt válasszunk, salakos pályára és agyagos pályára is megvannak a megfelelő darabok. Utóbbi sokkal nagyobb igénybevételre van tervezve, és a talpat körülvevő perem is magasabb. Mint minden sportágban, a pontos illeszkedés itt is elsődleges, valamint, hogy cipőnk megfelelően rögzítse lábujjainkat is.

Összességében minden, különböző fajta sportcipő esetében megvannak az adott feltételek, melyeket ki kell elégítenie az adott darabnak. Ezek között, ahogy láthattuk is egyetlen közös pont van, a megfelelő tartás. Nem szabad cipőnknek sem lazának lennie, sem szorítania lábunkat.

A Sport Ruhabolt kínálatában megtalálhat mindent olyan lábbelit, melyre szüksége lehet az adott sportok szakszerű végzéséhez! Sportcipő webáruházukban egyaránt szerepet kapnak az általános sport-és futócipők mellett, a tenisz-, foci-, és túracipők is. A www.sportruhabolt.hu–n kedvére böngészheti kínálatukat, hogy hozzájuthasson az Önnek legalkalmasabb sportcipőhöz! Bátran keressen fel minket telefonon, a +36 70 413 6776-os számon, 8-16 óra között, vagy e-mailben, az info@sportruhabolt.hu címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
horgaszklub.eu
A matchbotos úszózás eredményességéért

Kedveli az úszózást, és ehhez kapcsolódó újdonságot is kipróbálna? A matchbotos úszózás által különleges élményekkel gazdagodhat, azonban a hatékony eredmény...

Close