Kövess minket!
  
     

A kajak választás szabályai

A kajak választás szabályai
2015, március 4.

A kajakozás az egyik legnépszerűbb vízi sportok egyike. Ahhoz, hogy ezt az aktív kikapcsolódást űzze valaki, vizekben gazdag országunk szinte mindenhol lehetőséget kínál a kajakozásra. A tapasztalt kajakosok tudják, hogy egy folyón vagy tavon melyek azok a helyek, ahol érdemes evezni, milyen felszerelés szükséges ehhez a sporthoz, és milyen szempontok alapján válasszák ki a megfelelő kajakot.

Ha azonban először szállna vízre, jól jöhet egy kis iránymutatás, és néhány gyakorlati tudnivaló. Ön tudja, milyen szempontok alapján válasszon kajakot? Végigolvasva tanácsainkat, azt is megtudhatja, eddig vajon jól választott-e.

A kajak kiválasztása előtt, érdemes lefektetni néhány alapvető szabályt. Az első alapszabály a próba. Amennyiben van rá lehetőség, mindig ki kell próbálni, letesztelni a kiszemelt terméket. A vásárlás előtt tisztázandó, hogy hol és hogyan fogjuk használni a kajakot és mivel kell szállítanunk, mert a méret egyáltalán nem mindegy. Az irányíthatóság és a biztonság szintén fontos szempontok, így a tesztelésnél mindenképpen érdemes megnézni, hogy milyen a kajak elsődleges és másodlagos stabilitása. Az elsődleges stabilitás az, amikor a hajó nyugalomban ring a vízen, míg a másodlagos stabilitást akkor tesztelhetjük, ha megdöntjük és élére fordítjuk a kajakot.

Ha a kajak beülő pereme jócskán a medencecsont fölé ér, az azt jelenti, hogy a hajó mérete túl nagy. A biztonság mellett a kényelem is fontos szempont, mert ha akár fél napot is el kell eltölteni a kajakban, nem mindegy, hogy elgémberedve szállunk ki belőle, vagy frissen. Azt se felejtsük letesztelni, hogy szélálló a kajak, illetve hogy mennyire könnyű visszamászni, ha felborul.

A www.calasport.hu weboldalon garantáltan megtalálja az Ön igényeire szabott kajakot. A kajakok mellett egyéb sporteszközök is megrendelhetők webáruházunkból, gyorsan és kényelmesen, online, így a téli sportok, vízi sportok vagy éppen küzdő sportok felszerelései. Forduljon hozzánk bizalommal, és ha kérdése merül fel, kérjen tájékoztatást a +36-20/327-2020 vagy a +36-20/912-3705-ös telefonszámon, és calasport@gmail.com-on!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
horgaszklub.eu
Az úszós horgászat: Minden, amit tudni érdemes!

A horgászat manapság elsősorban hobbi és kikapcsolódás, amely a rohanó hétköznapokba iktatott nyugalmat vagy akár a gyermekeinkkel töltött családi programot...

Close