Kövess minket!
  
     

A horgászat, mint sport

A horgászat, mint sport
2014, április 25.

A horgászat egy igen ősi élelemszerző tevékenység, amely napjainkra nem csupán céljában, de módszereiben és felszerelésben is látványos és meghatározó átalakulásokon ment keresztül. A mai modern horgászat célja a kikapcsolódás és a sport szeretete, hiszen az egykor létfenntartáshoz szükséges tevékenység napjainkra szórakoztató sportággá alakult át, melynek gyakran rendeznek különböző típusú versenyeket és egyéb eseményeket. Az átalakulásnak megfelelően a tevékenységhez kapcsolódó részleteket szabályozni kell, ezért számos előírás és törvény vonatkozik a horgászathoz kapcsolódó eszközökre, helyekhez és magatartáshoz.

A horgászat feltételei és előírások

Az ország területén lévő állami tulajdonban lévő vizekben élő halak hasonlóképpen köztulajdonban vannak, melynek következtében a horgászat során a horgász tulajdonába kerül a kifogott hal, ezért a megfelelő engedélyre van szükség a tevékenység törvényes gyakorlásához. A horgászengedélyt az államtól vagy valamelyik horgászegyesülettől lehet igényelni, valamint szükséges hozzá a horgászvizsga és a kifogástalan sportági előélet, azaz nem követett el szabálysértést az illető. Az engedély egy évre szól a díj megfizetésének ellenében, valamint az állami horgászengedéllyel rendelkező cégek, magánszemélyek, önkormányzatok számára területi engedély is vásárolható, amel, egy adott vízterületre vonatkozik. Azonban mindezt megelőzően minden horgász köteles horgászvizsgát tenni, melynek sikeres teljesítése esetén egy horgászigazolvánnyal bizonyíthatja ezt, továbbá aki rendelkezik állami engedéllyel, kötelessége fogási naplót vezetni, melyben dokumentálja, hogy adott területeken milyen fogási eredményei voltak, majd ezt el kell juttatnia az egyesületéhez. A feltételek és előírások teljesítését követően a horgásznak már csupán a megfelelő és az igényeit kielégítő felszerelésre van szüksége, mellyel elérheti a kívánt sikerélményt és fogást.

Minden, amit csak tudni szeretne, és amire szüksége lehet!

A horgászklub.eu weboldal célja, hogy minden szükséges információt és a horgászközösséget érintő témát felvonultasson és megossza az érdeklődőkkel, ezzel segítve szórakozásukat és a sportág folyamatos fejlődésének nyomon követését. Látogasson el a www.horgaszklub.eu weboldalra és válogasson a változatos témakörökről szóló szakmai cikkek, érdekességek és fontos tudnivalók között, valamint a szükséges felszereléseket is megtalálhatja nálunk! További kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal nyitvatartási időben, 08-16 óra között a 0630/ 589-4106-os telefonszámon, valamint az info@horgaszklub.eu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
ambringa.hu
Túrázás rekumbenssel

A jó idő beköszöntével mindenki szívesen tölti szabadidejét a szabadban, a természetben és a friss levegőn, hiszen számos programlehetőség kínálkozik....

Close