Kövess minket!
  
     

A harcsák Moby Dick-ja – Avagy hogyan fogjunk óriásharcsát?

A harcsák Moby Dick-ja – Avagy hogyan fogjunk óriásharcsát?
2016, május 10.

A harcsa hazánk vizeinek óriása. Ez a hal roppant kecsegtető lehet minden horgász számára, hiszen amellett, hogy grandiózus méretekkel rendelkezik, húsa is igen finom. Ahhoz, hogy kifoghassuk az áhított óriást, tisztában kell lennünk életével és táplálkozási szokásaival. Egy igazán jó horgász ismeri a prédáját! Nézzük hát, mit érdemes tudni a harcsáról.

A harcsa fiatal korában főként piócákkal, rovarlárvákkal, puhatestűekkel és rákokkal táplálkozik. Felnőttként már jobbára halakat fogyasztanak, de emellett megeszik a férgeket, rákokat és békákat is. Tehát érdemes horgász csalinak harmatgilisztát, piócát vagy esetleg kisebb méretű halakat használni. Mivel a harcsa éjszakai állat, napközben nem sok esélyünk lehet kifogására. A nap lementével azonban, mivel zajos vadász, könnyen megtalálhatjuk tartózkodási helyét. Fontos azonban tisztában lenni vele, hogy egy nagyobb harcsa vadászterülete akár több ezer négyzetméter is lehet!

Nagyméretű harcsa számos élővízben megtalálható, a kisebb mesterséges tavaktól az ismert nagy tavakig és folyókig, valamennyi példány biztosan akad. Mivel a harcsa bizonyítottan nem él sokáig, – az átlag életkor maximum 35 év körül határozható meg – így a már egész fiatal példányok is hatalmas méretekkel rendelkezhetnek. Mivel előfordulhatnak akár 100 kg-os egyedek is, fontos, hogy a megfelelő horgász felszerelést alkalmazzuk! Egy minőségi horgászbot nélkül inkább neki se fogjunk!

Ha valóban nagyméretű példányt szeretnénk fogni, érdemes a Balatonnál, Pécsi-tónál, Tisza-tónál, illetve minden nagyobb folyónknál próbálkozni! Hogy az eredmény valóban sikeres legyen, látogasson el horgász webshopunkba, ahol minőségi termékek sokasága közül válogathat! Honlapunkon, a www.horgaszklub.eu oldalon, minden hasznos információt megtalálhat horgászattal kapcsolatban. Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, akár telefonon, a +36 30 589 4106-os számon, akár e-mailben a marosmix@marosmix.hu címen. Horgászatra fel!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
túrabakancsban
A megfelelő lábbeli elsődleges, bármilyen sportnál

A különböző sporttevékenységek különböző lábbeliket igényelnek. Focicipőben nem megyünk el túrázni, és túrabakancsban sem megyünk el futni, ez magától értetődő....

Close