Kövess minket!
  
     

A gördeszkás cipő kiválasztásának alapjai

A gördeszkás cipő kiválasztásának alapjai
2016, július 28.

A hullámlovaglás vagány és népszerű sport, ami egyben a gördeszkázás előzményének is nevezhető. A történet a hatvanas években kezdődött, amikor kellő képzelőerővel megáldott, szörfrajongó, kaliforniai fiatalok kitalálták, hogy a szörfdeszkából megalkotják annak szárazföldi változatát. A gördeszka egy csapásra meghódította az egész világot, és ma is töretlen a népszerűsége.

A féktelen suhanáshoz, a hajtáshoz, fékezéshez, a különböző trükkök tökéletes kivitelezéséhez nem csupán egy jó deszkára van szükség, az sem árt, ha egy alkalmas cipő is van a gördeszkás lábán. Milyen az ideális gördeszkás cipő?

A deszkás cipők kiképzése speciális, így jellemző rájuk, hogy laposak, redős, széles talpuk van. Ezek a jellegzetességek a könnyebb hajtást és a hatékony fékezést szolgálják. A cipő talpa széles és lapos, így stabilabb állást és nagyobb tapadást biztosít, megakadályozza, hogy kiforduljon a boka, és nagyobb kontrollt is jelent a kormányzásnál. A talp anyaga lehet például vulkanizált, mint a Vans cipők esetében, ami jobban tapad, könnyebb betörni és jobban érezhető vele a gördeszka.

A gördeszkás cipő kiválasztásánál a fő szempont, hogy a cipő oldala, vagyis az ollie-zó felület kellően erős legyen. Az ilyen cipő többszörös varrásokkal van megerősítve, a fűzők gyakran el vannak bújtatva, a sarok és a nyelv pedig a kényelem és védelem miatt vastagon párnázott, az orr anyaga többszörösen megerősített. Az anyagok tartósságában az alábbi a sorrend: a legtartósabb a gumi, majd a bőr, a nubukbőr, végül a puha bőr.  A biztonság mellett a szellőzés is fontos, ezért a cipő nyelve lehet hálós, illetve a cipő oldalán lyukak és perforáció is segítheti a levegőzést.

A deszkás cipők koronázatlan királyai a Vans cipők, melyeknek igazán sokszínű kínálatában mindenki megtalálhatja kedvenc modelljét. A www.coreshop.hu weboldalunkon a legnagyobb márkák minőségi cipői közül válogathat Ön is! A Vans termékei mellett számos más kiváló gyártó cipőit rendelheti meg. Kérdéseivel bátran keressen fel minket a +36 70 676 2673-mas telefonszámon, vagy az info@coreshop.hu e-mail címen keresztül!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Óriásharcsa fogása
A harcsák Moby Dick-ja – Avagy hogyan fogjunk óriásharcsát?

A harcsa hazánk vizeinek óriása. Ez a hal roppant kecsegtető lehet minden horgász számára, hiszen amellett, hogy grandiózus méretekkel rendelkezik,...

Close