Kövess minket!
  
     

A foci szerelmeseinek

A foci szerelmeseinek
2016, szeptember 28.

Egy kis focitörténelem: A magyarországi foci első feljegyzett dokumentuma 1879-ből származik. 1882-ben létrehozták az első szabadtári játszó társaságot, ahol először játszottak a diákok focit. Később megalakult az első torna egylet is, méghozzá az Újpesti Torna Egylet, 1885. június 16-án. A Magyar Labdarúgó Szövetség 1901. január 19-én alakult meg 13 egyesület képviseletében, és innentől kezdve nem volt megállás: a magyar focisták a mai napig remekelnek, és bajnokságról bajnokságra járnak!

A foci világában ugyanolyan fontos a minőségi felszerelés és a ruházat, mint minden más sport esetében. Vegyük ezeket sorra:

  • Az első és egyben legfontosabb a focicipő. A focicipő a talpát tekintve stoplis, azon belül is lehet FG, HG, AG vagy SG. A stoplik nagysága általában 12-14 mm magas. Másmilyen focicipő alkalmas puha, kemény, műfüves és beltéri terempályára is, így ennek függvényében érdemes vásárolni.
  • A focilabda, mielőtt pályára kerülne, több teszten is átesik. Ide tartozik a gömbforma megtartása, hiszen minél kerekebb a formája, annál kiegyensúlyozottabban viselkedik a levegőben. A súly is fontos, ugyanis a labdák súlyának nagyjából meg kell egyeznie. Vízhatlannak is kell lenniük, valamint át kell esniük még egy nyomásveszteség és egy visszapattanás teszten is.
  • A focimezek számainak misztikus jelentése van – legalábbis egyes embereknek. Akinek van szerencseszáma, igyekszik olyan mezt választani, melyen az ő száma van, hiszen ez szerencsét hoz.
  • Kiegészítők: lábszárvédők, zoknik, kesztyűk. Ezek használata teljesen egyénfüggő, hiszen mindenki abban focizik, amiben jól érzi magát.

Webáruházunk kínálatában számtalan sportkiegészítő megtalálható, köztük a football kellékek is! Látogasson el honlapunkra, melyet a www.sportvilag.addel.hu címre kattintva érhet el, és válogasson focicipő, focimez, mez garnitúra és lábszárvédő kínálatunkból! Ha kérdése lenne, bátran tegye fel: elérhetőek vagyunk telefonon, a 06-70/415-5164-es telefonszámon, valamint email-en keresztül is, méghozzá a sportvilag@sportvilag.com email-címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
50098029 - parts bicycle wheel, chain, cycling road bike frame
Egy kis kerékpár történelem – a kezdetektől napjainkig

Érdekes, miként figyelhető meg az emberi leleményesség és talpraesettség, ha az élet különböző tudományairól van szó. A kényelmes és praktikus...

Close