Kövess minket!
  
     

A bungee jumping története

A bungee jumping története
2014, március 26.

A bungee jumping eredete egy régi törzsi hagyományból, a Vanuatu szigetén található Gkol-ból ered. Egy Bunlap nevezetű falucskában egy házaspár összeveszett, és az asszony elmenekült férje elől, felmászott egy fára, ahol egy lián fogságba ejtette a lábát. A megrettent férj azonmód utána indult, ami heves reakciót váltott ki az asszonyból; leugrott, de mivel a lián húzta, semmi baja nem esett, férje azonban meghalt. Azóta Vanuatu szigetén férfiassági próbából ugrálnak le a fiúk minden aratáskor.

Az első hivatalos bungee jumping ugrás azonban 1979áprilisában zajlott; a bristoli hidat „avatták fel” az Oxford egyetem tanulói. A négy merész fiatalt letartóztatták, de természetesen a hírnevet nem úszták meg, ők indították útjának ezt a sportágat. A repertoárból nem maradhatott ki egyetlen híd sem; még a Golden Gate is szerepelt a kitüntettek között, sőt, az Eiffel tornyot is számba vették! Azóta azonban már nem egy hivatalos ugróhely nyílt.

Háromféle ugrásfaját különböztetünk meg: az alap, amikor a merész vállalkozó leugrik, és a kötélnek köszönhetően pár alkalommal súlytalanná válik; a másik, amikor a sportoló a földről indul, két kötél feszül rajta, melyek két oszlophoz vannak rögzítve, így „repül fel”; a harmadiknál pedig a hátára erősített kötéllel rohan a vállalkozó, míg az vissza nem rántja.

A bungee jumping egy rendkívül izgalmas sport, így ha Ön is érez magában elég bátorságot, próbálja ki!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube